به گزارش واحد تبلیغات و اطلاعرسانی دبیرخانه دهمین دوره جشنواره بینالمللی فارابی، دکتر حسین میرزایی، رئیس دبیرخانه دهمین جشنواره بینالمللی فارابی صبح امروز سهشنبه 15 اسفند در نخستین نشست خبری دهمین دوره این جشنواره با اشاره به مرجعیت علمی این جشنواره در تحقیقات علوم انسانی و اسلامی گفت: امروز جشنواره فارابی به ثبات و مرجعیت خود دست یافته و خوشبختانه توسط دانشگاههای داخل و محافل علمی داخلی و خارجی مورد حمایت قرار میگیرد. این باعث افتخار جشنواره است که از تریبونهای مختلف میشنویم که چرا آثار آنها در این جشنواره برگزیده نشده است. کار ما شناسایی و معرفی آثار و افراد برتر است.
وی افزود: پیش از اعلام فراخوان دهمین دوره جشنواره، جلسه شورای سیاستگذاری٢٨ بهمنماه سال جاری با حضور وزیر علوم، تحقیقات وفناوری ، دکتر غفاری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و دبیر جشنواره و اعضای محترم شورای سیاستگذاری برگزار شد. در آن جلسه مقرر شد با توجه به حجم زیاد اثار دریافتی و دلائل علمی دو گروه از مجموع گروههای دوازدهگانه داخلی به 4 گروه تقسیم شده و لذا جمع گروههای بخش داخلی جشنواره به 14 گروه برسد. با این ملاحظه 2 گروه «فلسفه، کلام، اخلاق، ادیان و عرفان» و «فقه، اصول، علوم قران و حدیث» هر کدام به 2 گروه تقسیم شدند. بدین نحو که گروه اول به 2 گروه « فلسفه، منطق و کلام» و «اخلاق، ادیان و عرفان» تقسیم شد و گروه «فقه، اصول، علوم قرآنی و حدیث» به 2 گروه «فقه و اصول» و «علوم قرآنی، تفسیر و حدیث» تقسیم شد.
دکتر میرزایی از اصلاح عنوان چند گروه در این دوره جشنواره فارابی نیز خبر داد و افزود: در این دوره گروههای «زبان، ادبیات و زبانشناسی»؛ «اقتصاد، مدیریت، حسابداری و علوم مالی» و «علوم تربیتی، روانشناسی و علوم ورزشی» جایگزین عناوین قبلی گروههای مزبور در ادوار قبل شده تا تدقیق گردیده و محققان با سهولت بیشتری گروه مناسب پژوهشهای خود را انتخاب کنند.
میرزایی در ادامه از اعطای «جایزه ویژه اخلاق و تربیت» در دهمین جشنواره بینالمللی فارابی خبر داد وافزود:در این دوره جایزه ویژه اخلاق و تربیت از سوی آیسسکو و یونسکو به اثر برتر در این حوزه اختصاص یابد. همچنین توسط پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در این دوره «جایزه ویژه مطالعات میانرشتهای» از بین آثار کل رشتهها و کمیتهها براساس پیشنهادات مطرحشده اعطا خواهد شد. امیدواریم در آینده حوزه میان رشتهای حسب ضرورت، خود به گروهی مستقل تبدیل شود.
میرزایی با اشاره به دریافت دیجیتالی آثار در دهمین دوره جشنواره فارابی افزود: در این دوره نیز در راستای مدیریت سبز و کم کردن هزینهها و تسریع در فرایندها، طرحهای پژوهشی اختتام یافته، رسالههای دکتری و پایان نامههای کارشناسی ارشد را به صورت دیجیتالی دریافت میکنیم. در این دوره برای نخستینبار امکان دریافت دیجیتالی کتاب را نیز ایجاد کردهایم و تلاش داریم در ادوار آتی، کتابها را نیز کاملاً به صورت دیجیتالی دریافت کنیم.
وی در ادامه با اشاره به بازه زمانی آثاری که میتوانند در این دوره از جشنواره فارابی شرکت کنند، گفت: تمامی آثاری که از ابتدای فروردین 1394 تا پایان اسفند 1396 پایان یافتهاند یعنی در این بازه سه ساله اختتام یافته و یا منتشر شده باشند، امکان شرکت در این دوره از جشنواره را تا 31 اردیبهشت سال 1397 دارند.
به گفته رئیس دبیرخانه جشنواره، همچون ادوار گذشته در بخش ویژه جایزه شخصیتهای پیشرو، پیشکسوت، مترجم برتر، انجمن علمی برتر، نشریه علمی و پژوهشی برتر، نظریهپرداز برتر اعطا خواهد شد.
در این نشست دکتر عبدالامیر نبوی دبیر شورای علمی جشنواره نیز با تأکید بر گستردگی اعضای کمیتههای علمی و داوریها در این دوره از جشنواره فارابی افزود: تأکید ما بر حضور و مشارکت بیشتر انجمنهای علمی ودانشگاههای معتبر کشور به خصوص دانشگاههای خارج از تهران در کمیتههای علمی و داوری نسبت به ادوار قبل است و امیدواریم سایر دانشگاههای کشور نیز در معرفی آثار برتر و همچنین داوری آثار فعالتر عمل کنند.
دفعات مشاهده: 13684 بار |
دفعات چاپ: 454 بار |
دفعات ارسال به دیگران: 0 بار |
0 نظر