
به گزارش روابط عمومی دبیرخانه دائمی جشنواره بینالمللی فارابی، دکتر مهدی عباسزاده در نشست تحلیل چهاردهمین جشنواره بینالمللی فارابی که روز سهشنبه ۲۰ آبان ماه برگزار شد، گزارشی تحلیلی از روند برگزاری جشنواره چهاردهم که تیرماه به کار خود پایان داد، ارائه کرد و افزود: کل آثار دریافتی در این دوره ۲ هزار و ۸۵۷ اثر بود که هزار و ۹۶۲ اثر از بزرگسال (بالای ۳۵ سال) و ۹۵۰ اثر از جوان، ۲ هزار و ۱۶ اثر از پژوهشگر مرد و ۸۴۱ اثر از پژوهشگر زن بود.
دبیر علمی جشنواره بینالمللی فارابی همچنین گفت: میانگین سال تولد صاحبان آثار برتر حدود ۴۶ سال و همه نویسندگان دارای مدرک دکتری و یک نفر دانشجوی دکتری بود. رشته دانشگاهی برگزیدگان از نظر تنوع و تکثر با رشتههای جشنواره برابر بود و در همه رشتهها تقریبا به شکل مساوی اثر دریافت شد.
وی درمورد جنسیت صاحبان آثار هم اظهار داشت: ۱۰ درصد از صاحبان اثر زن و ۹۰ درصد مرد بودند. پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، دانشگاه امام صادق(ع) و دانشگاه تهران هر کدام با دو برگزیده داشتند .امسال ۱۶ گروه علمی و در دوره قبل ۱۵ گروه علمی داشتیم ولی برای دومین دوره متوالی در هیچ کدام از گروهها، برگزیده اول نداشتیم. همچنین درگروه مطالعات میان رشتهای برای دومین دوره متوالی هیچ اثر برتری نداشتیم.
دبیر علمی جشنواره بینالمللی فارابی به ضعفهای آثار رسیده به عنوان برآیندی از پژوهشهای علوم انسانی از دید داوران جشنواره اشاره کرد و گفت: عدم تبدیل یافتههای پژوهشی به الگو، نظریه و راهکار عملی، فقدان نوآوری و غلبه رویکرد توصیفی، نامناسب بودن روش تحقیق، فقدان مسئله محوری و تحقیقاتی که موضوع محور نبود، فقدات تقارن و تناسب چهارچوب نظری از ضعفهای این آثار بود.
دکتر عباسزاده توصیه کرد که دانشگاهها به صورت حداکثری در جشنواره بینالمللی فارابی شرکت کنند و برای این امر تلاش شود. وی به تلاش برای تعیین داور برتر اشاره کرد و گفت: حق الزحمه داوریها را ارتقا دادیم، سعی کردیم امتیاز داوری جشنواره در ایین نامه ارتقای استادان افزایش یابد و برای اولین بار داور برتر تعیین شد.
در پایان این نشست از داوران برتر چهاردهمین دوره جشنواره بینالمللی فارابی تقدیر شد.
دفعات مشاهده: 1035 بار |
دفعات چاپ: 98 بار |
دفعات ارسال به دیگران: 0 بار |
0 نظر