جمعه 10 فروردین 1403 |

استاد مجتبایی و استاد محقق؛ مهمانان دبیرخانه جشنواره بین المللی فارابی

 | تاریخ ارسال: 1395/3/25 | 

دبیرخانه هشتمین جشنواره بین المللی فارابی از دو استاد پیشکسوت حوزه علوم انسانی تقدیر کرد.

به گزارش واحد اطلاع‌ رسانی و تبلیغات دبیرخانه هشتمین جشنواره بین‌ المللی فارابی، این دبیرخانه با هدف تشکیل شبکه نخبگان علوم انسانی در کشور، میزبان دکتر فتح الله مجتبایی، استاد بازنشسته دانشگاه تهران و دکتر مهدی محقق، دیگر استاد بازنشسته دانشگاه تهران و رئیس انجمن آثار و مفاخر بود.

در این نشست اعضای هیئت علمی پژوهشکده و کارکنان انجمن آثار و مفاخر در محل استقرار دبیرخانه این جشنواره در پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی شرکت کردند.

در آغاز این نشست، دکتر حسین میرزایی، رئیس دبیرخانه جشنواره بین المللی فارابی، با ارائه گزارشی از فرآیند فعالیت هشتمین دوره جشنواره فارابی بر تشکیل شبکه نخبگان علوم انسانی تأکید و بیان کرد: از زمره ضروریات فراموش شده این جشنواره تشکیل این شبکه است که می تواند نخبگان و برگزیدگان جشنواره فارابی را منسجم کند و از توان علمی و فکری آنها برای ارتقاء نظام علم و دانش در عرصه علوم انسانی و سیاستگذاری علمی و فرهنگی سود جوید.

در ادامه این نشست، استاد مجتبایی ضمن برشمردن نقاط قوت علوم انسانی در تاریخ علمی و فرهنگی سرزمین ایران و خدمات این حوزه از دانش به ایرانیان و جهانیان، بازگشت به دوران باشکوه علوم انسانی را آرزویی ممکن و قابل تحقق دانست و اظهار کرد: مراکز و اجتماعات علمی کوچک می توانند مدبرانه و با حوصله آن را امکان پذیر سازند.

وی افزود: گفت وگوی عالمانه و آکادمیک میان علوم انسانی جدید و علوم الهی ضرورت دارد و یکی از راه های نجات علوم انسانی از مناقشه های جاری میان حوزه و دانشگاه و دیگر موارد، گفت وگو است.

دکتر مهدی محقق نیز در ادامه این نشست، فقدان حافظه زنده نسل معاصر ایرانی نسبت به ستاره های درخشان علم و فرهنگ در این سرزمین و الگوگیری از آنها در مواجهه با موضوعات و مشکلات را یکی از ضعف‌های جدی نظام آموزشی و فرهنگی حال ایران دانست و گفت: نقش مراکز کوچک پژوهشی از جمله دانشنامه ها، فرهنگستان ها و پژوهشکده ها جدی است. این مراکز، می‌توانند روش های نوین تحقیق و پژوهش را به نسل جدید آموزش دهند. لذا آگاهی نسبت به نقش تعیین کننده این مراکز در ترسیم خطوط حرکت نظام علم و دانش، نیازمند تعاملات علمی گسترده میان پژوهشگران و مراکز آموزشی در سطح داخلی و خارجی برای انتقال تجربیات و بهره گیری از دانش طرفین است.

محقق افزود: شبکه سازی در گستره تعاملات علمی بین المللی، انتقال تجربیات و امکان هم سخنی و گفت وگو میان استادان و پژوهشگران داخلی با استادان و پژوهشگران خارجی، منجر به ثمرات نیکویی برای گسترش علم و دانش و تحول وضعیت فکری و دانشی همه ما خواهد شد.

این استاد پیشکسوت حوزه علوم انسانی تأکید کرد: علیرغم اهمیت جدی مناسبات روحی و عاطفی میان استاد و دانشگاه و محل کار، متأسفانه این موضوع امروزه به شدت کم رنگ شده و تعلق خاطر چندانی میان استاد و دانشگاه و مراکز پژوهشی وجود ندارد. مطالعه زندگی و رفتار الگوهای دانشگاهی برجسته و بزرگ دانشگاه های ایران می تواند ارزش علم و دانش و احترام به آنها را هم برای استادان و دانشجویان و هم برای نیروهای اداری و خدماتی روشن سازد و احترام از دست رفته را به دانشگاه ها بازگرداند.

وی با تقدیر از برگزاری مراسم گرامی داشت مزبور توسط دبیرخانه جشنواره بین المللی فارابی خاطر نشان کرد: بزرگداشت مفاخر و نشان دادن سلوک ذهنی و رفتاری آن بزرگان و تقدیر از علم و عالم، برای تقویت وجوه فرهنگی و اجتماعی دانشگاه امری کاملاً ضروری است و دانشگاه ها باید این موضوع را جدی بدانند.

در پایان این مراسم، از طرف دبیرخانه جشنواره بین المللی فارابی لوح تقدیر و هدایایی به یادگار به استاد مجتبایی و استاد محقق اهداء شد.


دفعات مشاهده: 6868 بار   |   دفعات چاپ: 263 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر


کلیه حقوق این وبگاه متعلق به پانزدهمین جشنواره بین‌المللی فارابی است.

طراحی و برنامه‌نویسی: یکتاوب افزار شرق