پنجشنبه 6 اردیبهشت 1403 |

معاون وزیر علوم در نشست خبری اختتامیه جشنواره فارابی: جشنواره فارابی می‌تواند در قامت قطب نمای فعالیت های علوم انسانی در کشور عمل کند

 | تاریخ ارسال: 1401/4/7 | 
معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: جشنواره فارابی  دارای قابلیت تولید علم نافع است و جشنواره فارابی می تواند به صورت خاص در قامت قطب نمای فعالیت های علوم انسانی در کشور عمل کند.
 


به گزارش روابط عمومی جشنواره بین المللی فارابی، عبدالحسین کلانتری معاون وزیر علوم و دبیر جشنواره در نشست خبری آیین اختتامیه سیزدهمین جشنواره بین المللی فارابی که در موسسه مطالعات فرهنگی اجتماعی وزارت علوم برگزار شد، گفت: علوم انسانی به معنای عام در ایران دارای سابقه دیرینه بوده و تعاملات مهم و سازنده ای با سنت های فکری جهان داشته است اما به طور خاص این تعاملات پس از اسلام رنگ و بوی ویژه ای پیدا کرد و فارابی ثمره و موثر بر این تعاملات بوده است.
وی اضافه کرد: فارابی سمبل و نشانه مهم گفتگوی علمی و تمدنی در جهان اسلام با سایر تمدن‌های بشری و به خصوص در دوره خود بوده است اما هجمه علوم انسانی مدرن و غیربومی، این تبادلات و تعاملات معقول را از مدار گفتگویی خارج کرده است لذا ما با علوم انسانی مواجهه شدیم که نسبت وسیعی با هویت ما نداشته و با وجود گام های موثری که برداشته شد،  ارتباط وسیعی برقرار نشده است و نتوانست تصویری از علم نافع  که بتواند زندگی مردم را سامان داده و مشکلات حاکمیت را رفع کند، از خود به حاکمیت مخابره کند.
 کلانتری با بیان اینکه علوم انسانی جایگاه بسیار مهمی در جهان داشته و دارد و نظام ساز و تمدن ساز است، افزود: ریل توسعه جوامع بر اساس علوم انسانی شکل می‌گیرد، ضمن اینکه علوم انسانی شکل دهنده گذشته، حال وآینده جوامع است به همین جهت اهمیت دارد. در چنین شرایطی و با توجه به اینکه بیش از نیمی از فضای علمی دانشگاهی متعلق به علوم انسانی است، ورود به مساله علوم انسانی اهمیت پیدا می کند.  این در حالی است که دولت سیزدهم و به طور خاص وزارت علوم، عزم خود  را جزم کرده که به علوم انسانی جایگاه ویژه ای دهد.
معاون وزیر علوم افزود: در همین مسیر قائم مقام حوزه علوم انسانی وزیر و مرکز علوم انسانی منصوب شده و فعالیت‌هایی را در دست اقدام دارند. به همین جهت است که جشنواره فارابی می تواند به صورت خاص در قامت قطب نمای فعالیت های علوم انسانی در کشور عمل کند.

دبیر جشنواره فارابی، این رویداد علمی را فرصتی برای بررسی فضای علوم انسانی کشور عنوان کرد و گفت: جشنواره بستری برای شناخت آسیب‌ها و فرصت های علوم انسانی است. این جشنواره باید حامی نوآوری‌ها در حوزه علوم انسانی باشد و علوم انسانی را تکریم کند تا خروجی جشنواره به مرجعیت علوم انسانی کمک نماید.
کلانتری، جشنواره فارابی را دارای قابلیت تولید علم نافع دانست و افزود: علومی که به مسائل و  مشکلات مردم و حاکمیت کمک کند، باید محل برون داد سالانه آخرین دستاوردهای فکری و نظری حوزه جهان اسلام باشد که در این مسیر گام‌هایی برداشته شده است اگرچه با نقطه مطلوب فاصله داریم اما برخی ریل گذاری ها در دوره جدید صورت گرفته و برخی از آنها به سال آتی موکول شده است.
وی خاطرنشان کرد: امید است که این جشنواره بتواند در تقویم رویدادهای مهم جهان اسلام قرار گیرد. در همین راستا و در مدت کوتاهی که دولت جدید روی کار آمده است، در وزارتخانه علوم این موضوع وزن جدی تری پیدا کرده است و در آیین نامه های مربوط به ارتقاء و پایه تشویقی همپای سایر رویدادها نظیر خوارزمی توانسته نقش ایفا کرده و وزن پیدا کند. 
وی اظهار امیدواری کرد که این وزن در تراز سایر رویدادهای پرسابقه در حوزه آموزش عالی بتواند به ریل گذاری در حوزه علوم انسانی و تتبعات و کارهای مجموعه های فعال جهت دهد.

دفعات مشاهده: 1434 بار   |   دفعات چاپ: 125 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر


کلیه حقوق این وبگاه متعلق به پانزدهمین جشنواره بین‌المللی فارابی است.

طراحی و برنامه‌نویسی: یکتاوب افزار شرق