سه شنبه 28 فروردین 1403 |

مراسم اعطای جایزه بخش بین‌الملل دوازدهمین جشنواره بین‌المللی فارابی به پروفسور آدِریانو والِریو رُسی برگزار شد

 | تاریخ ارسال: 1400/10/15 | 
مراسم اعطای جایزه بخش بین‌الملل دوازدهمین جشنواره بین‌المللی فارابی به پروفسور آدِریانو والِریو رُسی، زبان‌شناس، واژه‌شناس و ایران‌شناس برجسته ایتالیایی  روز سه شنبه ۱۴ دی ماه در محل رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در رم برگزار شد.
 به گزارش دبیرخانه جشنواره بین‌المللی فارابی به دلیل پاندمی کرونا امکان حضور برگزیدگان بخش بین‌الملل دوازدهمین جشنواره فارابی در مراسم اختتامیه جشنواره که تیرماه امسال در تهران برگزار شد، وجود نداشت با برگزاری این مراسم در محل رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در رم، لوح تقدیر رئیس جمهوری اسلامی ایران، لوح تقدیر دفتر منطقه‌ای آیسسکو و کمیسیون ملی یونسکو، تندیس و دیگر هدایای جشنواره توسط رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران به پروفسور رُسی اعطا شد.

 


دکتر حسین میرزائی، رئیس دبیرخانه جشنواره بین‌المللی فارابی هم در سخنرانی آنلاین خود در این مراسم با ابراز تأسف از این که به دلیل شیوع کووید-۱۹، امکان میزبانی و دیدار حضوری با پروفسور رسی در ایران فراهم نشده اظهار داشت:
پروفسور آدِریانو والِریو رُسی، نقش پررنگی در تقویت مطالعات مربوط به ایران باستان، میانه و مدرن در ایتالیا داشته و بخش عمده عمر ارزشمند خود را صرف مطالعه درباره تاریخ و زبان‌های ایرانی کرده است. ایشان هدایت پروژه‌ای بین‌المللی را برای انتشار اولین فرهنگ لغت ریشه‌شناسی زبان بلوچی به عهده داشته و بنیان‌گذار خبرنامه مطالعات بلوچستان است. ایشان همواره از طرح‌های تحقیقاتی در مورد ایران استقبال و حمایت کرده و آثار بی‌شماری در حوزه زبان‌شناسی قومی و تاریخی (فارسی قدیم ، ایلامی ، اشکانی ، فارسی میانه ، سغدی ، کردی ، بلوچی ، فارسی ، براهویی ، اردو)، تاریخ سیاسی شرق و غرب آسیا ارائه کرده است.
رئیس دبیرخانه جشنواره بین‌المللی فارابی در ادامه افزود: توجه ویژه پروفسور رُسی به زبان‌ها و تاریخ ایران و تحقیقات ارزشمندشان در این حوزه‌ها باعث شد تا وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران و دبیرخانه جشنواره بین المللی فارابی تقدیر از این استاد ارزشمند به‌عنوان ایران‌شناس برجسته را وظیفه خود بداند.
دکتر میرزائی در پایان سخنانشان ضمن تشکر از همکاری‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و از رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در رم، اظهار داشت: مولوی در دیوان شمس می­فرماید: "هر چیز که در جستن آنی، آنی". و بالتبع کسی که ایران پژوه است و چند دهه از عمرش را در جستن ایران و در جستجو در باب ایران بوده است، ایرانی است.
در ادامه مراسم دکتر محمد تقی امینی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در رم اظهار داشت:
نقشی که پروفسور رُسی فراسوی حوزه تخصصی اش یا به شکل فردی و یا در کسوت مدیریت مجموعه متبوعشان مانند دانشگاه شرق شناسی ناپل در گذشته و انجمن بین المللی مطالعات مدیترانه و شرق در زمان حاضر در ارتقاء درک متقابل دو فرهنگ و تمدن غنی و پر قدمت ایران و ایتالیا ایفا نموده‌­اند، ستودنی است.

 

دکتر امینی در ادامه افزود: مشارکت در انتشار خروجی طرح رایزنی فرهنگی در خصوص گردآوری تاریخ شفاهی ایران­‌شناسان و اسلام‌شناسان ایتالیایی، مشارکت در طرح رایزنی فرهنگی در خصوص فهرست نگاری میراث و آثار  فرهنگی ایران در مجموعه‌ها و موزه های ایتالیا، یا مشارکت در برگزاری دوره آتی گفتمان بینافرهنگی ایران و ایتالیا تنها نمونه‌های اخیر از همپوشانی و هم افزایی با سازمان تحت مدیریت ایشان است. بی تردید شبکه ساختاری چنین همپوشانی و هم‌افزایی‌هاست که مناسبات همه جانبه ایران و ایتالیا را فرهنگ محور و ارتقاء درک متقابل را ممکن ساخته و به تبع آن صلح  و دوستی میان دو ملت و دولت ایران و ایتالیا را تحکیم بخشیده است.
 پروفسور آدِریانو والِریو رُسی ایران شناس برجسته و برگزیده بخش بین‌الملل دوازدهمین جشنواره بین‌المللی فارابی نیز در سخنان خود در این مراسم اظهار داشتند: برای من باعث افتخار است که از طرف آقای دکتر میرزائی و دیگر دوستانی که این برنامه را می بینند من را هم وطن خودشان خطاب می کنند و من را یک ایرانی می شناسند. این بهترین تقدیری بود که می شد از من انجام شود بعد از اینکه دهها سال از عمر خودم را صرف شناساندن فرهنگ، هنر و تمدن ایران در جامعه بین المللی داشتم و به آن افتخار می کنم.
پروفسور رُسی در ادامه سخنانشان افزودند: من یکی از ۴۴ نفر ایران شناسی بودم که از بین ایران شناسانی که در اروپا بودند، انجمن بین المللی ایران شناسی را بنیانگذاری کردیم. در سالهای اولیه دهه ۹۰ بود که در کنگره روسای دانشگاههای ایتالیا پیشنهاد دادم که تمامی دانشگاههای ایتالیا با دانشگاههای ایران ارتباط برقرار کنند و تفاهم نامه امضا کنند. البته یک مقدار شکی وجود داشت و نگرانی هایی بود  ولی  به زودی برطرف شد و از آن زمان بود که تمامی دانشگاههای ایتالیا تمایل خودشان را نشان دادند که با دانشگاههای ایران ارتباط برقرار کنند و تفاهم نامه امضا کنند و در حال حاضر چندین تفاهم نامه  وجود دارد.
این ایران شناس برجسته در پایان اظهار داشت: این خطی است که من با تمام توانم تا الان سعی کردم ادامه بدهم در رابطه با معرفی این تمدن عظیم به جامعه بین المللی و تا وقتی که هستم به این تلاش خودم ادامه می دهم.

 
 
 

دفعات مشاهده: 3827 بار   |   دفعات چاپ: 186 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر


کلیه حقوق این وبگاه متعلق به پانزدهمین جشنواره بین‌المللی فارابی است.

طراحی و برنامه‌نویسی: یکتاوب افزار شرق