پانزدهمین جشنواره بین‌المللی فارابی- اخبار
از ایران‌شناس ژاپنی برگزیده یازدهمین جشنواره بین‌المللی فارابی تجلیل شد

بازیابی تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1399/7/22 | 
مراسم تجلیل و اهدای لوح تقدیر و جایزه یازدهمین جشنواره بین‌المللی فارابی ویژه تحقیقات علوم انسانی و اسلامی به پروفسور نوبوآکی کندو، ایران شناس برجسته ژاپنی در محل سفارت جمهوری اسلامی ایران در توکیو برگزار شد.
به گزارش دبیرخانه جشنواره بین‌المللی فارابی با توجه به این که به دلیل پاندمی کرونا امکان حضور برگزیدگان بخش بین‌الملل یازدهمین جشنواره فارابی در مراسم اختتامیه جشنواره وجود نداشت، مراسم اعطای جایزه به پروفسور نوبوآکی کندو (Nobuaki Kondo) برگزیده ژاپنی جشنواره، سه شنبه ۲۲ مهرماه با حضور سفیر جمهوری اسلامی ایران و با سخنرانی آنلاین رئیس دبیرخانه جشنواره بین‌المللی فارابی و رئیس مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه در محل سفارتخانه جمهوری اسلامی ایران در توکیو برگزار شد.
.

مرتضی رحمانی موحد، سفیر جمهوری اسلامی ایران در ژاپن طی سخنانی در این مراسم با اشاره به نقش ویژه پژوهشگران ایران شناس ژاپنی در برقراری مناسبات علمی و فرهنگی بین دو ملت ایران و ژاپن و ضرورت پاسداشت این سرمایه بزرگ اظهار داشت: بدون شک فعالیت‌ها و روابط تاریخی اساتید و محققان ایرانی و ژاپنی بخش لاینفک ارتباطات دو کشور است و بر این اساس بسیار خرسندم که در جایگاه سفیر ایران در ژاپن میزبان مراسم تقدیر از  پروفسور نوبوآکی کندو، ایران‌شناس ژاپنی هستم که سال‌های طولانی به تاریخ و فرهنگ ایران خدمت کرده است.
وی با تشکر از دبیرخانه جشنواره بین‌المللی فارابی که زمینه برگزاری این مراسم را فراهم کرده ابراز امیدواری کرد که تقدیر از سالها تلاش پروفسور کندو در عرصه‌های فرهنگی، استمرار مسیر مناسبات تاریخی ایران و ژاپن و هدایت آن به شرایط بهتر باشد.
 دکتر حسین میرزائی، رئیس دبیرخانه جشنواره بین‌المللی فارابی هم در سخنرانی آنلاین خود در این مراسم با ابراز تأسف از این که به دلیل پاندمی کرونا، امکان میزبانی و دیدار حضوری با پروفسور کندو در ایران فراهم نشده اظهار داشت: از قدیم، ارتباط وثیقی بین ایران و ژاپن و اندیشمندان این دو حوزه فرهنگی وجود داشته و اسلام‌شناسان و ایران‌شناسان برجسته‌ای در ژاپن بوده‌اند از جمله نظیر پروفسور توشی‌هیکو ایزوتسو، پروفسور ئه ­­ایچی ایموتو - مولف کتاب «آسوکا و پارس، پیشروی فرهنگ ایرانی به شرق» و برگزیده دومین جشنواره بین­‌المللی فارابی - و موریو اونو - مردم‌شناس ژاپنی و نویسنده کتاب «خیرآباد نامه» (۲۵ سال با روستاییان ایران) که طی ربع قرن با سفرهای متعدد به ایران و سال‌ها زندگی در خیرآباد و روستاهای دیگر در زمینه روستاهای ایران مطالعه کرده  است.
وی با تقدیر از خدمات فرهنگی و آثار ارزشمند پروفسور کندو خصوصا در زمینه تاریخ صفویه و قاجار اظهار داشت: خوشحالم که به نمایندگی از دولت جمهوری اسلامی ایران با تقدیم لوح تقدیر رئیس جمهوری اسلامی ایران، کمیسیون ملی یونسکو و دفتر منطقه‌­ای آیسسکو و هدایایی فرهنگی از پروفسور کندو تقدیر می‌شود و امیدوارم سالیان سال، شاهد آثار ایشان در حوزه ایران‌شناسی و مطالعات تمدن اسلامی باشیم. جشنواره بین‌المللی فارابی طی یازده دوره پیشین جشنواره افتخار داشته از ایران‌­شناسان و اسلام‌شناسان ژاپنی تجلیل کند و آماده هرگونه همکاری با ژاپن و سفارت جمهوری اسلامی ایران در این کشور است.
دکتر میرزائی در پایان از سفیر جمهوری اسلامی ایران در ژاپن و همکاران ایشان بابت برگزاری این مراسم تشکر و قدردانی کرد.
دکتر سید محمدکاظم سجادپور، رئیس مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه هم در سخنانی با تقدیر از تلاش اثربخش جشنواره بین­‌المللی فارابی در توجه به علوم انسانی و تبریک به پروفسور کندو اظهار داشت: ایران‌شناسی نه فقط مربوط به ایران که شعبه‌ای از دانش بشری است. مطالعه تحولات هزاران ساله بشری بدون مطالعه تاریخ و پیشینه ایران امکان‌پذیر نیست؛ لذا ایران‌شناسی، دانشی مربوط به کل بشر و کمک به آن کمک به تمام بشریت است.
وی با بیان این که جریاناتی از جمله نیروهای مسلط در آمریکا تلاش دارند هر آن چه مربوط به ایران است را محو کنند، خاطرنشان کرد: بر این اساس، تقویت ایران‌شناسی، تقویت منافع ملی ملت ایران است.
سجادپور در ادامه با اشاره به ویژگی‌ها و وجوه تمایز ایران‌شناسان ژاپنی از سایر محققان این حوزه که مکتب مستقلی را در عرصه ایران‌شناسی‌ شکل داده گفت: تنوع حوزه‌های مطالعاتی، توجه به ابعاد مختلف زندگی اجتماعی و فرهنگ عمومی مردم ایران، دور بودن از هیاهوهای روزمره سیاسی، انصاف و درک و شناخت درست از وضعیت ایران با توجه به سهولت دسترسی و حضور در ایران طی چهار دهه گذشته، حوصله زیاد و دقت علمی بالا و تسلط بر زبان در آثار ایران‌شناسان ژاپنی مشهود است.
رئیس مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی در پایان ابراز امیدواری کرد که روابط خوب ایران و ژاپن در حوزه ایران‌شناسی بیش از پیش توسعه یافته و زمینه‌های جدیدی را در جهت گسترش همکاری‌های فی‌مابین ایجاد کند‌.
.

در ادامه این مراسم پس از پخش کلیپی درباره پروفسور کندو، این ایران‌شناس ژاپنی در سخنرانی­‌ای کوتاه به زبان فارسی اظهار داشت: دریافت لوح تقدیر جشنواره فارابی از سفیر محترم ایران، بزرگترین افتخاری است که بعد از ۳۰ سال مطالعه در حوزه ایران‌شناسی نصیب من شده و بسیار سپاسگزارم. کارهای من مبتنی بر اسناد بوده و طی این مدت بارها به ایران سفر کرده‌ام و به یاری همکاران توانسته‌ام مدارک مورد نیاز را تهیه کنم.
وی با اشاره به دو کتاب جدید خود در حوزه ایران‌شناسی که یکی در انگلستان چاپ شده و در شرف بازنشر در ایران است از تمام موسسات و افرادی که در تهیه این دو اثر ارزشمند به وی کمک کرده‌اند تشکر کرد.
در پایان این مراسم، لوح­‌های تقدیر و هدایای یازدهمین جشنواره بین‌المللی فارابی شامل لوح­ تقدیر جشنواره به امضای دکتر حسن روحانی - رئیس جمهوری اسلامی ایران- و لوح تقدیر یونسکو و آیسسکو به همراه یک قطعه فرش نفیس دستباف و صنایع دستی توسط سفیر جمهوری اسلامی ایران در ژاپن به پروفسور کندو اهدا شد‌.
گفتنی است،  نوبوآکی کندو که متولد ۱۹۶۶ در توکیو است در حال حاضر استاد موسسه تحقیقات زبان‌های فارسی و افریقایی دانشگاه مطالعات خارجی توکیو است. وی که علاوه بر ایران شناسی در حوزه نسخ خطی نیز پژوهشگر برجسته‌ای است در سال­های ۱۹۸۴ تا ۱۹۸۹ در دانشکده ادبیات دانشگاه توکیو مقطع کارشناسی را گذراند. در سال ۱۹۹۱ از مدرسه عالی/دانشکده تحصیلات تکمیلی علوم انسانی دانشگاه توکیو مدرک کارشناسی ارشد خود را اخذ و در سال ۱۹۹۴ از همان دانشگاه به دریافت درجه دکتری نائل شد. کندو در سال ۱۹۹۷ دومین دکتری خود را از دانشکده تحصیلات تکمیلی و علوم انسانی و اجتماعی دانشگاه توکیو با دفاع از رساله خود با عنوان «قدرت‌­های محلی در ایران از قرن هفدهم تا نوزدهم» دریافت کرد.
پروفسور کندو که استاد تمام دانشگاه است زبان فارسی را در مرکز بین المللی مطالعات فارسی آموخته است.
علایق پژوهشی دکتر نوبوآکی کندو متمرکز بر تاریخ صفوی و قاجار، تاریخ تهران، تاریخ شیعه و علماء و ارتباطات فرهنگی در بین جوامع پارسی است. از او آثار و تحقیقات متعددی به چاپ رسیده است که مهمترین آنها گزیده‌­ای از اسناد فارسی است که در سال ۲۰۰۳ به چاپ رسید. از دیگر آثار منتشره شده وی می‌­توان از دستور الملوک متن کامل بر اساس نسخ خطی حیدر آباد، جامعه و احکام اسلامی در ایران، تاریخ اجتماعی تهران عصر قاجار، مهاجرت و هم زیستی چند قومی در تهران عصر قاجار و نقشه برداری از ایران در عهد صفوی نام برد.
نشانی مطلب در وبگاه پانزدهمین جشنواره بین‌المللی فارابی:
http://farabiaward.ir/find-1.95.304.fa.html
برگشت به اصل مطلب