شانزدهمین جشنواره بین‌المللی فارابی- اخبار
در نشست خبری اعلام شد: نهمین جشنواره بین‌المللی «فارابی» کار خود را آغاز کرد

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1395/12/23 | 

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از آغاز فعالیت دبیرخانه نهمین جشنواره بین­ المللی فارابی خبر داد.

به گزارش واحد اطلاع‌ رسانی و تبلیغات دبیرخانه نهمین جشنواره بین‌ المللی فارابی، دکتر سیدضیاء هاشمی امروز در نشست خبری نهمین جشنواره بین‌المللی فارابی با بیان اینکه جشنواره هشتم با موفقیت پشت سر گذاشته شد و دستاوردهای ویژه‌ای را به جامعه علمی کشور عرضه کرد، گفت: این جشنواره توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و با همکاری دو سازمان بین المللی یونسکو و آیسسکو، بنیاد ملی نخبگان و برخی مراکز علمی، پژوهشی از داخل کشور به صورت سالیانه برگزار می شود.

وی  یادآورشد: در این دوره جشنواره همانند دوره های قبل در دو سطح بزرگسالان و جوانان زیر ۳۵ سال به دریافت، بررسی و انتخاب آثار برگزیده می پردازند و از بابت قلمرو جغرافیایی در دو حوزه داخل و خارج کشور را پوشش می دهد که از آن جمله می توان آثار تولید شده در گستره علوم انسانی و در حوزه خارج کشور در زمینه شناسایی تمدن اسلامی، ایرانشناسی و انقلاب اسلامی را بیان کرد.

هاشمی گفت: نخستین دوره جشنواره فارابی بهمن ماه سال ۱۳۸۶ برگزار شد و هشتمین دوره آن نیز بهمن ماه سال جاری با حضور رییس جمهوری در سالن اجلاس سران با موفقیت به کار خود پایان داد.

وی در خصوص اهداف کلان و درازمدت جشنواره فارابی گفت: شناسایی و معرفی استعدادهای برتر در حوزه علوم انسانی و اسلامی، بررسی و ارایه آثار و نظریه های برتر در حوزه علوم انسانی - اسلامی، تشویق برای تولید و تقویت و توسعه و بومی سازی علوم انسانی، زمینه سازی شرایط مساعد فرهنگی برای توسعه علوم انسانی - اسلامی و ترغیب پژوهشگران برای شناسایی، تصحیح و تحقیق در متون علمی فرهنگی ایران اسلامی از جمله اهداف برگزاری این جشنواره است.

معاون فرهنگی وزیر علوم یادآورشد: در این دوره گروه ها و انجمن های انسانی و اسلامی، حوزه های علمیه، استادان و محققان و پژوهشگران در حوزه های علوم انسانی اسلامی و همچنین گروه های فقه و حقوق و قرآن می توانند آثار خود را به دبیرخانه دائمی این جشنواره ارسال کنند.

وی با بیان اینکه حضور رئیس‌جمهور و ارائه بحث‌های ارزشمند که منشوری در حوزه علوم انسانی و مدیریت محسوب می‌شد، برای ما نقطه عطفی بود، تاکید کرد: روندی که در جشنواره هشتم طی شد، پیوند بسیار وسیع‌تری را بین دانشمندان علوم انسانی و اسلامی با جشنواره فارابی ایجاد کرد.

دبیر نهمین جشنواره بین­ المللی فارابی افزود: جشنواره فارابی به سطح بالایی از بلوغ حرفه‌ای بین اصحاب علوم انسانی و اسلامی رسیده است؛ اعتمادی که در این جشنواره جلب شد برای ما بسیار ارزشمند بود، چراکه اعتراض خاصی در گزینش برگزیدگان نداشتیم و روند انتخاب برگزیدگان در فرآیندی دقیق و مقبول نخبگان انجام شد.

وی ادامه داد: مقدمات فعال‌سازی مجدد دبیرخانه و مراحل ابتدایی برگزاری جشنواره نهم از امروز کلید می‌خورد و به زودی فراخوان جشنواره اعلام خواهد شد.

هاشمی با بیان اینکه در جشنواره نهم نقاط قوت جشنواره هشتم را حفظ کرده و توسعه خواهیم داد، اظهار کرد: برای برگزاری و تشکیل گروه‌های علمی همچون دوره‌های گذشته تنوعی از اساتید مختلف کشور را خواهیم داشت تا حداکثر دقت و فراگیری را در معرفی و شناسایی آثار داشته باشیم. همچنین در بخش‌هایی که آثار کمتری داشتند، اهتمام ویژه‌ای خواهیم داشت.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: اهتمام ویژه این دوره تمرکز خاص و ارائه فراخوان از طریق دانشگاه‌ها، انجمن‌های علمی و سایر نهادهای علمی همچون پژوهشگاه‌ها، حوزه‌های علمیه و مراکز بین‌المللی است.

وی افزود: یکی از نقاط برجسته جشنواره هشتم توجه به بخش بین‌المللی بود که در این بخش چهره‌های برجسته‌ای در حوزه ایران و اسلام‌شناسی از سراسر جهان شناسایی و معرفی شدند و علی‌رغم هجمه‌های ظالمانه خارج از چارچوب علمی و دیپلماتیک این افراد استقبال خوبی از جشنواره کردند. حتی شخصیت‌های علمی در آمریکا با بی‌اعتنایی مطلق به ایجاد محدودیت برای دانشمندان ایرانی دعوت جشنواره را پذیرفته و در مراسم اختتامیه حضور یافتند. از این رو تعامل در توسعه دیپلماتیک و مباحث علمی در جشنواره نهم به صورت ویژه دنبال خواهد شد.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه ضمن بیان اینکه خود را موظف به معرفی و تجلیل از بزرگان علوم انسانی و شناسایی و نقد و بررسی از آثار برجسته آنها می‌دانیم،‌ گفت: حرکت در این مسیر در جشنواره نهم تداوم می‌یابد و حتی آثار برجسته‌ای که نتوانستند به مرحله نهایی راه یابند، توسط دبیرخانه طی جلساتی معرفی خواهند شد.

وی تاکید کرد: جشنواره بین‌المللی فارابی بستری برای ارتقای سطح دانش علوم انسانی و افزایش نوآوری‌ها و خلاقیت‌ها و بهره‌گیری از دستاوردهای علوم انسانی در سطح کشور است.

هاشمی همچنین با بیان اینکه تلاش‌های علمی معطوف به دستیابی به جامعه بهتر و حل عالمانه مسائل است، اظهار کرد: جشنواره فارابی نیز همین افق را در پیش روی خود تبیین کرده است و اهتمام دارد که عالمان این حوزه را که برای حل مسائل جامعه و خلق آثار جدید تلاش می‌کنند، شناسایی و تشویق کند تا ضمن ارتقای این حرکت علمی آثار خلق شده توسط این عالمان در جامعه مشخص شود تا از این طریق بتوانیم جامعه‌ای سالم‌تر، مترقی‌تر و با فرهنگی پویا داشت باشیم.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری همچنین یادآور شد: جشنواره فارابی جشنواره‌ای ویژه تحقیقات علمی انسانی و اسلامی است، از این رو حوزه عمل جشنواره علاوه بر دانشگاه‌ها، حوزه‌های علمیه و سایر نهادهای علمی و پژوهشی را نیز شامل می‌شود.

گفتنی است مهلت ارسال آثار به جشنواره بین‌المللی فارابی تا پایان اردیبهشت‌ماه سال 96 است و و متقاضیان می توانند با مراجعه به سایت www.farabiawarb.ir ثبت نام کنند.

در پایان این نشست از پوستر نهمین دوره جشنواره بین المللی فارابی نیز رونمایی شد.

نشانی مطلب در وبگاه شانزدهمین جشنواره بین‌المللی فارابی:
http://farabiaward.ir/find-1.95.130.fa.html
برگشت به اصل مطلب