پنجشنبه 9 فروردین 1403 |

جایزه ایران‌شناس انگلیسی برگزیده یازدهمین جشنواره بین المللی فارابی اعطا شد

 | تاریخ ارسال: 1400/5/10 | 
مراسم اعطای جایزه بخش بین‌الملل یازدهمین جشنواره بین‌المللی فارابی به پروفسور سوزان روف، ایران‌شناس و استاد معماری برجسته انگلیسی با حضور سفیر جمهوری اسلامی ایران در لندن برگزار شد.
 

به گزارش دبیرخانه جشنواره بین‌المللی فارابی با توجه به این که به دلیل پاندمی کرونا امکان حضور برگزیدگان بخش بین‌الملل یازدهمین جشنواره فارابی در مراسم اختتامیه جشنواره که مردادماه سال گذشته در تهران برگزار شد، وجود نداشت با برگزاری این مراسم در محل سفارت جمهوری اسلامی ایران در لندن، لوح تقدیر جشنواره بین المللی فارابی که به امضای رئیس جمهوری اسلامی ایران رسیده، لوح تقدیر دفتر منطقه‌ای آیسسکو و کمیسیون ملی یونسکو، تندیس و دیگر هدایای جشنواره توسط سفیر جمهوری اسلامی ایران به پروفسور روف اعطا شد.

دکتر حسین میرزائی، رئیس دبیرخانه جشنواره بین‌المللی فارابی هم در سخنرانی آنلاین خود در این مراسم با ابراز تأسف از این که به دلیل پاندمی کرونا، امکان میزبانی و دیدار حضوری با پروفسور روف در ایران فراهم نشده اظهار داشت: سوزان روف به واقع یک ایران‌شناس برجسته است که در اثر درخشان خود با تأکید بر معماری و نحوه زیستن انسان‌های ایرانی، قابلیت‌های ویژه و ظرفیت‌های تکنولوژی بومی ایرانی را به جهانیان معرفی کرده است.
توجه او به توسعه پایدار و مطالعه بادگیرهای یزد و تحقیقات عمده او در توجه به زیست بوم ایرانی سبب شد که وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران، وظیفه خود بداند در جشنواره بین‌المللی فارابی از این استاد ارزشمند و فرهیخته به عنوان ایران‌شناس برجسته و استاد معماری برجسته تقدیر کند.

 

پروفسور روف هم در سخنرانی کوتاه خود در این مراسم اظهار داشت: فعالیت‌های من در حوزه مطالعات ایرانی از دهه ۱۹۷۰ با بادگیرهای یزد آغاز شد و مطالعاتی که طی مدت سه سال در بیابان مرکزی ایران روی این ساختارها و دیگر فناوری‌های بومی ایران انجام دادم توانستم اصلاحات و پیشرفت‌های مهمی را در طراحی و معماری مدرن شکل دهم. 
 
سوزان روف (متولد ۲۰ اکتبر ۱۹۵۸)، معمار و محقق بریتانیایی و استاد مهندسی معماری در دانشگاه هریوت وات در ادینبورگ بیشتر به دلیل فعالیت‌هایش در "سازگاری ساختمانها و شهرها با تغییرات اقلیمی" شهرت دارد.

 روف در رساله دکتری خود که در سال ۱۹۸۹  در دانشگاه آکسفورد بروکس ارائه داده به بادگیرهای کویر مرکزی ایران پرداخته بود.  

 او که در سال ۲۰۱۳ به دلیل چشم‌انداز فعالیتش در محیط‌زیست مردم‌زاد (تغییریافته به‌دست بشر) به عنوان یکی از شش برنده جایزه «اولین زنان» انگلستان  و در همان به عنوان یکی از برندگان جایزه «زنان برتر معماری» معرفی شده، بخش مهمی از تحقیقاتش را به بادگیرها و فن‌آوریهای سنتی خاورمیانه اختصاص داده است.

 

دفعات مشاهده: 5436 بار   |   دفعات چاپ: 239 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر


کلیه حقوق این وبگاه متعلق به پانزدهمین جشنواره بین‌المللی فارابی است.

طراحی و برنامه‌نویسی: یکتاوب افزار شرق