جمعه 10 فروردین 1403 |

در دانشگاه سارایوو: تقدیر از محقق بوسنیایی برگزیده جشنواره بین‌المللی فارابی

 | تاریخ ارسال: 1397/1/22 | 
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده مطالعات فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری؛ از دکتر «منیر درکیچ» محقق بوسنیایی ونویسنده کتاب «مفهوم چندزبانی در مثنوی»  اثر برگزیده جشنواره بین‌المللی فارابی در دانشگاه سارایوو تقدیر شد. 

ریاست دانشگاه سارایوو به پاس قدردانی و حمایت از کتاب «مفهوم چندزبانی در مثنوی» اثر دکتر منیر درکیچ که در سال 1396 حائز جایزه جشنواره بین المللی فارابی شد، مراسمی را در محل این دانشگاه برگزار و از مولف این اثر تقدیر نمود. 

دکتر رفعت اشکریلی رئیس دانشگاه سارایوو طی سخنانی در این مراسم گفت: این جایزه نه تنها تقدیری از ایران‌شناسان در سراسر جهان، بلکه تقدیری از بوسنی و هرزگوین و دانشگاه سارایوو برای اهتمامی است که در طول سالیان طولانی به زبان و ادبیات فارسی نشان داده است. 

وی در ادامه افزود: جایزه جشنواره بین‌المللی فارابی به ما نشان می‌دهد که راه «قرت نرم» که علم و فرهنگ مبنای آن را تشکیل می‌دهند، تنها راه معرفی کشور بوسنی به عنوان یک کشور کوچک در عرصه جهانی است و لذا از آقای دکتر منیر درکیچ برای معرفی کشورمان در مجامع علمی بین المللی تشکر می‌کنم. 


محمود حیدری سفیر کشورمان نیز در دیدار با رئیس دانشگاه سارایوو درباره این کتاب گفت: در دوره ای که برخی عناصر ضد دین چهره ای افراطی و غیرواقعی از اسلام را به نمایش گذاشته‌اند و خشونت را ترویج می‌کنند، بیان گفتمان های معنوی و عرفانی فرصتی برای ارائه اسلام رحمانی است و لذا معرفی مشاهیری چون مولوی، حافظ، شمس و دیگر ادیبانی که معرف اسلام عرفانی و فلسفی هستند گامی در جهت مقابله با اسلام ستیزی در غرب است که باید به آن توجه ویژه‌ای داشت. 

حیدری افزود: بیان عرفانی و معنوی شعرای فارسی زبان قومی و فرقه ای نیست بلکه سرمایه ای جهانی است که باید هرچه بیشتر با دیگران به اشتراک بگذاریم و از این طریق معنویت و ارزش های مشترک الهی و انسانی را تقویت کنیم. 

وی تاکید کرد: مولوی و حافظ و دیگر شعرای برجسته فارسی زبان، امروز  علاقمندان بسیاری میان ادیان مختل دارند و از نقش برجسته‌ای در همزیستی مسالمتآمیز در جهان امروز برخوردارند، زیرا بیان آنها قومی و فرقه‌ای نیست بلکه سرمایه‌ای جهانی است که باید هرچه بیشتر با دیگران به اشتراک بگذاریم و از این طریق معنویت و ارزش‌های مشترک الهی و انسانی را تقویت کنیم.


نرمین هوچیچ، معاون بین الملل موسسه علمی پژوهشی ابن سینا نیز در این مراسم گزارشی از اقدامات موسسه ابن سینا در حمایت و چاپ این اثر ارائه و گفت: بعد از موفقیت کتاب «انسان در آیینه تصوف» در دوره سوم جشنواره بین‌المللی فاربی، کتاب حاضر دومین اثر این موسسه است که موفق به دریافت این جایزه بین‌المللی شده است. 

کتاب «مفهوم چند زبانی در مثنوی» در اصل بخش عمده‌ای از پایان نامه دکترای دکتر منیر درکیچ در دانشگاه سارایوو بوده که با همکاری مشترک دانشکده فلسفه دانشگاه سارایوو و موسسه علمی و پژوهشی ابن سینا سارایوو منتشر و در سال 1396 از سوی دبیرخانه جشنواره بین المللی فارابی به عنوان پژوهش برتر سال انتخاب شده است.

دفعات مشاهده: 13251 بار   |   دفعات چاپ: 494 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر


کلیه حقوق این وبگاه متعلق به پانزدهمین جشنواره بین‌المللی فارابی است.

طراحی و برنامه‌نویسی: یکتاوب افزار شرق