وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: جشنواره بین المللی فارابی برای تشویق وتکریم محققها است، جشنوارهها نهادهایی برای معرفی علم و ترویج عمومی علم هستند تا اصحاب علوم انسانی کارشان دیده و ارج نهاده شود و به تحقق و پژوهشترغیب شوند.
به گزارش دبیرخانه ستاد اجرایی جشنواره فارابی، دکتر حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در پانزدهمین جشنواره بینالمللی فارابی ویژه تحقیقات علوم انسانی و اسلامی که با حضور دکتر مسعود پزشکیان رئیس جمهور، دکتر غلامعلی حدادعادل رئیس فرهنگستان ادب و زبان فارسی، و جمعی از مدیران و محققان برجسته علوم انسانی سه شنبه ۲۷ آذرماه در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد، ضمن خیر مقدم به مهمانان حاضر در این مراسم رئیس جمهور محترم و محققان و پژوهشگران سرافراز کشور، گفت: به دلیل تعطیلی دانشگاهها و پژوهشگاهها توفیق حضور حداقل دو نفر از نظریه پردازان علوم انسانی را در این مراسم برای ایراد سخنرانی را نداشتیم و سعی میکنیم در جشنواره آینده از حضور این عزیزان استفاده کنیم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: جشنواره بین المللی فارابی برای تشویق و تکریم محققها است، جشنوارهها نهادهایی برای معرفی علم و ترویج عمومی علم هستند تا اصحاب علوم انسانی کارشان دیده و ارج نهاده شود و به تحقیق و پژوهش ترغیب شوند. ما در حوزه دانشگاه استادان را زیادی را دیده ایم، واقعیت این است که نباید انتظار داشت که این وظیفه را روی زمین بگذاریم و به محقق بگویم که به ما کاری نداشته باشند و راه خود را برود. بخش نامطلوبی از وضعیت عمومی کشور مشکلات معیشتی است، دانشجویان، طلاب و اساتید میل فراوان به تحقیق را دارند تا در علم متمرکز باشند. این معضل عمومی راهکار، وزاتخانه ای ندارد با این وجود جشنواره حمایت، ایده و فضای رقابتی ایجاد و سعی میکند تا نشاط را در تحقیقات علوم انسانی بیشتر کند، آقای رئیس جمهور توسعه عمیق همه جانبه، موزن، عادلانه و پایدار منوط به توسعه علمی است. در این میان جهتدهی تفسیر جهان آیندهپژوهی بر فهم مسئله بر عهده علوم انسانی است.
دکتر سیمایی صراف خاطرنشان کرد: عدالت، آزادی، استقلال، حق تعیین سرنوشت جمهوریت، سازگاری، اخلاق جملگی از محصولات علوم انسانی هستند. بخش بزرگی از نظام مسائل ما نه قابل فهم و قابل حل نیستند و در گرو توجه به جریان آزاد علوم انسانی و البته باور به علم است. در کشور به این بارو نرسیدیم علوم انسانی زمینه ساز توسعه و حلال مشکلات است. به تعبیر «دکتر اردکانی» که میگویند علوم انسانی زمینه نان و آب را فراهم میکند. به تعبیر ایشان توسعه بدون علوم انسانی ناممکن است. اگر امروز بشر در آرامش است به غیر از جنایتهای در خاورمیانه آرامش چند دهه اخیر بیشتر تعمین می شود محصول تلاش علوم انسانی است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: آقای رئیس جمهور ، فارابی بزرگ تلاش کرد فلسفه را به سیاست نزدیک کند تا جامعه معنای سعادت خوشبختی را بچشد، امروز علوم انسانی برای بحرانهای علوم اجتماعی، آسیب اجتماعی برای تورم، پوشش، شکاف دولت برای قوانین دست و پاگیر و برای بورکراسی پیچیده مانع سرعت در تحولات و برای دولت فربه درمان دارد اما آیا این اعتقاد بین مدیران ما وجود دارد؟ آیا مدیران تنها به متکی به تجربه خود هستند و تصمیمات بدون پشتوانه علمی اتخاذ میکنند. علوم انسانی به ما آموخته است برای توسعه پیشرفت نهاد ما توانمند شود و و روابط میان بین افراد جامعه با حکومت با کیفیت شود؟ لازمه این توانمندی تفاهم و وفاق است.
دکتر سیمایی صراف اظهار داشت: آقای رئیس جمهور محترم، جامعه در حال فقیر شدن نمیتواند به وفاق برسد کشور میتواند ثروتمند باشد اما توان حل مسئله را از دست داده است توسعه نیافته است یکی از آموزه علوم انسانی فهم به موقع پایان یک سیاست است همان طور که قوانین پایانی دارد، سیاستها هم پایان دارد در همه دنیا پایان سیاستها سالانه صورت میگیرد حمکرانی پویا وقتی سیاست به او سیلی بزند به سیاست نادرست پایان میزند خوب است موسسات پژوهشی مامور شوند و با اجرا پژوهشی در مسائل از محیط زیست حجاب نمره دهند حد نصاب تعیین کند و اگر نمره کمتر بود سیاستگزارن و سیاستمداران در سیاستهای خود تجدید نظر کنند بدانیم ناکامی سیاست، عار نیست اصرا بر سیاست ناکام، عاراست. همان طور که در آموزش اسلامی اصرار بر گناه صغیر گناه عار است اصرار سیاست ناکار عار است .
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: پژوهش علوم انسانی اکنون پایان بسیاری از سیاستها را به ما اعلام میکند باید شنوا یباشیم و صدای رسا را بشنویم حکمرانی علم را بشنویم. ناگفته نماند که علوم انسانی از آسیب در امان نمانده است و رشته ها و پژوهش های علوم انسانی باید باید آسیب شناسی شود و متناسب سیاستگذاری شود نظام ارزیابی باعث شد علوم انسانی تلاش خود صرف خروجی کمی نه خروجی با کیفیت که محصول آییننامه ارتقا به کیفیت پژوهشها آسیب زده است به لحاظ کمی قوی هستیم اما برخی پایان نامهها غیر کاربردی هستند و از رویکرد مسئله محور دور هستند لذا اثربخشی کافی ندارد.
دکترسیمایی صراف گفت: همه رشته های علوم انسانی یک دست نیست. علوم انسانی در انتخاب سیاستها در ارزیابی و پایان اعلام پایان سیاستها امام است اما کشور محتاج تصمیمات و مردان بزرگ و فهم های بزرگ است. آقای رئیس جمهور اصحاب علوم انسانی از شما حمایت گسترده ای کردند و این امر نشانگر نشان باور این اصحاب به شما است، شما عالم و دین باور هستید هم دست علوم انسانی بفشارید به راهبردهای دانشگاه زخمی و نیازمند توجه و حمایت شما است.
دفعات مشاهده: 112 بار |
دفعات چاپ: 5 بار |
دفعات ارسال به دیگران: 0 بار |
0 نظر