آغاز زمان دریافت آثار داخلی و خارجی در پانزدهمین جشنواره بینالمللی فارابی
| تاریخ ارسال: 1402/7/17 |
به گزارش روابط عمومی دبیرخانه دائمی جشنواره بین المللی فارابی، دکتر مهدی عباسزاده در نشست خبری پانزدهمین جشنواره بین المللی فارابی گفت: دریافت آثار از امروز ۱۷ مهر آغاز شد و تا ۳۰ آبان ادامه خواهد داشت، آثاری که از ابتدای سال ۱۳۹۹ تا پایان ۱۴۰۱ منتشر شده، میتوانند با ارسال آثار به دبیرخانه جشنواره به نشانی farabiaward.ir در این جایزه شرکت کنند. همه اشخاص حقیقی و حقوقی میتوانند آثار خود را به دبیرخانه ارسال کنند.
شرکت کنندگان در دو بخش بزرگسال (بالای ۳۵ سال) یا جوان (زیر ۳۵) هستند و در دو سطح برگزیده (اول، دوم، سوم) و شایسته تقدیر از افراد برتر تجلیل می شود. اختتامیه جشنواره تیر ۱۴۰۳ برگزار میشود.
بخش ویژه شامل شخصیت پیشگام علوم انسانی و اسلامی، شخصیت پیشتاز علوم انسانی و اسلامی، نظریهپرداز برجسته و مترجم برجسته و در بخش ترجمه، هم ترجمه از زبانهای دیگر و هم از زبان فارسی، انجمن علمی برتر (حوزه و دانشگاه) و نشریه علمی برتر ( حوزه و دانشگاه) مد نظر است.
جایزه منشور توسعه فرهنگ قرآنی هم در حوزه پژوهش های قرآنی آموزش عالی اهدا میشود و مرکز پژوهشهای قرآنی وزارت علوم مسئولیت آن را برعهده دارد.
بخش ویژهای که امسال اضافه شده، دیپلماسی علمی است که به گفته دکتر عباسزاده شاخصهای آن در حال تدوین است.
حجت الاسلام رضا غلامی در حاشیه نشست خبری پانزدهمین جشنواره بین المللی فارابی گفت: از امروز ۱۷ مهر تا ۳۰ آبان نویسندگان و پژوهشگران فرصت دارند آثار خود را به سامانه دبیرخانه جشنواره به نشانی farabiaward.com ارسال کنند.
رضا غلامی افزود: آثار منتشر شده از ابتدای سال ۱۳۹۹ تا پایان ۱۴۰۱ میتواند در این جشنواره شرکت کند و کتاب، طرح پژوهشی، پایان نامه کارشناسی ارشد و مقاله در حوزه علوم انسانی جزء مواردی است که در سامانه دبیرخانه ثبت میشود.
رئیس پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، اجتماعی و تمدنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری افزود: علاوه بر این از مهمترین مجلات پژوهشی علمی و پیشکسوتان علوم انسانی که خدمات ارزشمندی داشتند تجلیل میشود.
وی به اهدای جایزه صلح و دوستی دوره گذشته (چهاردهمین جشنواره بین المللی فارابی) به مرحوم آیت الله تسخیری اشاره کرد و گفت: امسال نیز جایزه صلح و دوستی اهدا میشود که امسال دریافت کننده در قید حیات است.
همچنین آثار درباره ایران شناسی، فارسی شناسی و اسلام شناسی سه موضوع اصلی برای شرکت کنندگان خارجی است و نویسندگان به هر زبان رایج دنیا میتوانند آثار خود را به دبیر خانه ارسال کنند و ما محدودیت زبان نداریم.
غلامی با اشاره به تعداد ۱۶ کمیته داوری پانزدهمین دوره جشنواره فارابی یادآور شد: در هر کمیته ممکن است تا ۱۰۰ داور حضور داشته باشد تا بی عدالتی رخ ندهد. مجموع داوران بیش از ۳۰۰ نفر است و آثار خارجی از کشور را داوران خارجی به داوری مینشینند.
رئیس دبیرخانه دائم جشنواره فارابی گفت: طبق مصوبه شورای سیاست گذاری و تمهیدات وزیر علوم میبایست جوایز جشنواره فارابی هم تراز دیگر جشنوارهها مانند جشنواره خوارزمی باشد. وی تفاوت جایزه خوارزمی به مبلغ یک میلیارد تومان و جایزه جشنواره فاربی به مبلغ ۱۵۰ میلیون تومان را ناشی کمبود بودجه دانست.