پنجشنبه 6 اردیبهشت 1403 |

آغاز به کار گروه‌های علمی چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فارابی

 | تاریخ ارسال: 1401/10/3 | 
به گزارش روابط عمومی دبیرخانه دائمی جشنواره بین‌المللی فارابی، همزمان با پایان ارسال آثار استادان و پژوهشگران دانشگاهی و حوزوی کشور به دبیرخانه چهاردهمین جشنواره بین المللی فارابی، گروه‌های علمی جشنواره کار خود را آغاز کردند. 
دکتر عباس‌زاده دبیر علمی جشنواره بین‌المللی فارابی اعلام کرد: در دوره چهاردهم جشنواره مجموعاً شانزده گروه علمی در بخش داخلی (ملی) با دبیرخانه جشنواره همکاری می‌کنند. وظیفه اصلی این گروه‌ها ارزیابی اجمالی آثار واصله (در پنج قالب: کتاب پژوهشی، طرح پژوهشی اختتام یافته، رساله دکتری/ سطح چهار، پایان نامه کارشناسی ارشد/ سطح سه، و مقالات پژوهشی) است.
مهلت فراخوان دریافت آثار چهاردهمین جشنواره، از تاریخ ۲۷ شهریور لغایت ۱۰ آبان ماه تعیین گردید. در مرحله بعدی، فراخوان از تاریخ ۱۰ آبان ماه به مدت دو هفته تا تاریخ ۲۴ آبان ماه تمدید شد. البته در این دوره، دبیرخانه جشنواره با مشورت مدیران گروه‌های علمی، نسبت به شناسایی و معرفی آثار پژوهشی فاخر کشور، به نحو فعال نیز اقدام کرد و چندین اثر به این نحو در فرآیند بررسی گروه‌های علمی قرار گرفتند. همچنین آثاری که در دوره قبلی جشنواره (دوره سیزدهم) بررسی شدند و مورد تأیید گروه‌های علمی قرار نگرفتند، طبق آیین‌نامه جشنواره و به منظور بررسی مجدد، به دوره چهاردهم منتقل شدند.
پس از اتمام مهلت تمدیدشده، در ۲۸ آبان ماه پالایش اولیه آثار ثبت شده در سامانه جشنواره (بیش از ۲۸۰۰ اثر) توسط کارشناسان دبیرخانه آغاز شد. در واقع آثار واصله، از لحاظ شکلی و از جهت تناسب سال نشر یا اتمام آنها بررسی می شوند. آثاری که در قالب تعریف شده جشنواره (قالب پژوهشی) نباشند یا خارج از سه سال منتهی به جشنواره (۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰) نشر یا اتمام یافته باشند، از فرآیند بررسی گروه‌ها کنار گذاشته می شوند و آثار باقیمانده در جلسات گروه‌ها بررسی و برای ارزیابی اجمالی انتخاب خواهند شد. گروه‌های علمی جشنواره با تشکیل جلسات متعدد نسبت به ارزیابی اجمالی آثار وارده بر اساس معیارهای پژوهشی اقدام می‌کنند. سپس آثاری که در مرحله ارزیابی اجمالی گروه‌ها انتخاب می‌ شوند، برای داوری همه جانبه ارسال می‌ شوند. داوری همه جانبه در خصوص هر اثر در قالب یک کاربرگ مشخص حاوی شاخص های علمی و پژوهشی دقیق و جزئی ابتدا توسط دو استاد متخصص (بیرون از اعضای گروه مربوطه) انجام می‌ شود و بسیار پیش می آید که داور سوم و چهارم هم اثر را مطالعه و ارزیابی کنند و حتی در مواردی، داوری پنجم و ششم هم لازم می‌شود. نهایتاً اعضای هر گروه‌ علمی با توجه به مفاد و نتایج داوری‌های همه جانبه، نسبت به تعیین یک اثر برگزیده و یک اثر شایسته تقدیر (در دو بخش بزرگسال و جوان) تصمیم می گیرند و در مرحله بعدی تصویب شورای علمی و شواری سیاستگذاری جشنواره که به ریاست وزیر علوم، تحقیقات و فناوی برگزار می شود نیز لازم است.
شایان ذکر است: مدیران گروه‌های علمی شانزده‌گانه جشنواره، به پیشنهاد دبیر شورای علمی و رئیس دبیرخانه جشنواره معرفی و احکام این استادان توسط دبیر جشنواره فارابی (معاون فرهنگی اجتماعی وزارت عتف) امضا و در تاریخ ۹/۹/۱۴۰۱ صادر شد. همچنین اعضای گروه‌های علمی که تعداد آنها در دوره چهاردهم به ۱۰۴ استاد متخصص می‌رسد، به پیشنهاد مدیران گروه‌ها و دبیر شورای علمی جشنواره معرفی و احکام این استادان توسط رئیس دبیرخانه جشنواره (رئیس موسسه مطالعات فرهنگی اجتماعی وزارت عتف) امضا و در تاریخ ۲۹/۹/۱۴۰۱ صادر شد.
 گروه‌های علمی جشنواره بین‌المللی فارابی در دوره چهاردهم، شامل ۱۶ مورد است: 
۱. اخلاق، ادیان و عرفان
۲. تاریخ، جغرافیا و باستانشناسی
۳. حقوق 
۴ .زبان، ادبیات و زبانشناسی
۵ .علوم اجتماعی و علوم ارتباطات
۶ . علوم اقتصادی، مدیریت و علوم مالی
۷.  علوم تربیتی، روانشناسی و علوم ورزشی
۸.  علوم سیاسی، روابط بین الملل و مطالعات منطقهای 
۹.  علوم قرآنی، تفسیـر و حدیث
۱۰.  فقه و اصول
۱۱.  فلسفه، منطق و کلام
۱۲.  مطالعات نظری فناوری اطلاعات، اطلاعرسانی و کتابداری
۱۳.  مطالعات انقلاب اسلامی و امام خمینی (ره)
۱۴.  مطالعات هنر و زیباییشناسی
۱۵.  مطالعات میان‌رشته¬ای
۱۶. کمیته علوم انسانی اسلامی 
با توجه به مصوبه شورای سیاستگذاری جشنواره «کمیته علوم انسانی اسلامی» از دوره چهاردهم به بخش داخلی جشنواره اضافه شد که ویژه مقالات پژوهشی چاپ شده در مجلات دارای مجوز وزارت عتف و حوزه علمیه و صرفاً در موضوع علوم انسانی اسلامی است.
همچنین قابل ذکر است که در بخش ویژه جشنواره فارابی، شخصیت‌ های علمی پیشتاز و پیشگام، نظریه پرداز برجسته، انجمن/قطب علمی برتر (دانشگاهی و حوزوی)، نشریه علمی برتر (دانشگاهی و حوزوی)، و مترجم برتر (به زبان فارسی و به زبانهای خارجی) در سطح ملی انتخاب خواهند شد.
در بخش بین الملل جشنواره فارابی نیز بررسی و تعیین شخصیت خارجی پیشرو، تحقیق خارجی برتر، و مصادیق جایزه صلح و دوستی، در دستور کار دبیرخانه جشنواره قرار دارد.

دفعات مشاهده: 614 بار   |   دفعات چاپ: 68 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر


کلیه حقوق این وبگاه متعلق به پانزدهمین جشنواره بین‌المللی فارابی است.

طراحی و برنامه‌نویسی: یکتاوب افزار شرق