شنبه 1 اردیبهشت 1403 |

وزیر علوم در جلسه شورای سیاست‌گذاری جشنواره بین‌المللی فارابی: علوم‌ انسانی آنگونه که شایسته است مورد توجه قرار ندارد 

 | تاریخ ارسال: 1401/3/31 | 

به گزارش روابط عمومی دبیرخانه جشنواره بین‌المللی فارابی، در آستانه برگزاری سیزدهمین جشنواره بین‌المللی فارابی، جلسه شورای سیاست‌گذاری این جشنواره با حضور دکتر زلفی‌گل، وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری و سایر اعضاء شورا در تاریخ ۳۱ خرداد ۱۴۰۱ در محل مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم برگزار شد. 
در این جلسه که با هدف تصویب برگزیدگان جشنواره سیزدهم و نیز بررسی پیشنهادات دبیرخانه برای جشنواره چهاردهم برگزار شد، پس از بحث و بررسی نتایج داوری‌ها و همچنین موارد قابل اضافه به آیین‌نامه جشنواره برای جشنواره‌های بعدی، دکتر زلفی گل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ضمن تشکر و قدردانی از زحمات دبیر جشنواره و همچنین رئیس و کارکنان دبیرخانه دائمی جشنواره بین‌المللی فارابی در مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی، گفت : شما عزیزان را در برگزاری این جشنواره و تمهید مقدمات جشنواره سیزدهم می‌ستایم و می دانم رساندن کار به این نقطه چه میزان سختی و پیچیدگی داشته است. 
وی افزود : یکی از کارهای لازم برای ارزش گذاری و تقدیر از دانشمندان، معرفی صحیح آنها به جامعه و تبدیل آنها به مرجع علمی می باشد و طبیعی است که این جوایز در مقابل زحماتی که این عزیزان کشیده اند و عمری که در راه علم و دانش صرف کرده‌اند ناچیز است. 
دکتر زلفی‌گل ادامه داد : برپایی جشنواره موجب می شود طول عمر کاری یک دانشمند ما افزایش یافته و ضمن تزریق نشاط و امید به زندگی او، انگیزه مضاعفی برای کار وتلاش برای دانشمندانمان ایجاد شود. 
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تاکید کرد : علوم انسانی در کشور ما آن چنان که شایسته است مورد توجه قرار نمی گیرد و چه بسا مهم ترین دلیل آن این است که خشت اول را در کشور درست نگذاشته اند و نگذاشته‌ایم.
دکتر زلفی‌گل گفت : وقتی ما دبیرستان های تیزهوشان را راه‌اندازی می کنیم و رشته علوم انسانی در آن هیچ جایی ندارد، یعنی از همان اول گفته ایم که علوم انسانی برای کشور مهم نیست، این در حالی است که وقتی من قصد داشتم بنیاد ملی نخبگان را تاسیس کنم و آن وقت هم جلساتی را در خدمت جناب آقای دکتر غلامی بودم و ایشان آن زمان یک روحانی جوان بودند، طی ارسال نامه ای به مقامات نظام، تاکید کردم که رشته علوم انسانی باید در دبیرستان های پرورش استعدادهای درخشان اضافه شود و حتی می بایست شرایطی در کشور مهیا شود که بتوانیم استعدادهای برتر را در علوم انسانی تا پایان اخذ دکترا شناسایی و بورسیه نماییم. روشن است خیلی از بچه های استعداد درخشان اهل روستا هستند و جزء خانواده های کم بضاعت محسوب می‌شوند و وقتی شما اینها را بورس می‌کنید و از همان اول یک درآمد حداقلی برای آنها در نظر می‌گیرید، این بچه ها انگیزه پیدا می کنند که در رشته های مهم علوم انسانی تحصیل کنند؛ بنابراین، باید از همان برهه شروع تحصیل در مقاطع متوسطه اول و دوم به علوم انسانی توجه داشته باشیم. 
وزیر علوم افزود : شما عزیزان استحضار دارید که در کشورهای پیشرفته در زمینه علوم انسانی دقیقا برعکس کشور ما عمل می‌شود و و شرایطی پدید می‌آید که علوم انسانی بیش از سایر علوم‌ مورد استقبال قرار گیرد. 
دکتر زلفی‌گل در ادامه گفت : در کشورهای پیشرفته مدیریت کلان کشور دست نخبگان خودشان است و لذا نخبه ترین افرادشان را به رشته های علوم انسانی می‌فرستند که بتوانند سیاست گذاری و راهبری کشورشان را در به درستی انجام دهند. 
وزیر علوم افزود : پیشنهادم این است که برگزیدگان جشنواره را فردای جشنواره دعوتشان کنید تا نظر این عزیزان را هم درباره نحوه حمایت موثر از نخبگان علمی بپرسیم و علاوه بر این، ببینیم به عنوان برجسته ترین دانشمندان علوم انسانی، نظرشان درباره تقویت علوم انسانی چیست؟  
در ادامه، وزیر علوم، ضمن تاکید بر لزوم هم‌ترازی مبلغ جوایز جشنواره بین‌المللی فارابی با جشنواره خوارزمی و آمادگی کمک مالی وزارت علوم برای تحقق این امر، پیشنهاد اضافه شدن جایزه‌ای ویژه برای برترین مراجع علمی و نیز  اساتید برتر در زمینه دیپلماسی علمی را ارائه داد که به تصویب شورای سیاست گذاری رسید.  
شایان ذکر است، سیزدهمین جشنواره بین‌المللی فارابی چهاردهم تیرماه با حضور رئیس محترم‌ جمهور برگزار خواهد شد.
 
 

دفعات مشاهده: 1567 بار   |   دفعات چاپ: 54 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر


کلیه حقوق این وبگاه متعلق به پانزدهمین جشنواره بین‌المللی فارابی است.

طراحی و برنامه‌نویسی: یکتاوب افزار شرق