آیین اختتامیه نهمین جشنواره بینالمللی فارابی صبح امروز، یکشنبه24 دی 1396 با حضور رئیس جمهور، وزیر علوم، جمعی از روسای دانشگاهها و موسسات آموزش عالی و استادان و پژوهشگران صاحب نام حوزه علوم انسانی اسلامی در سالن اجلاس سران برگزار شد.
به گزارش واحد تبلیغات و اطلاع رسانی دبیرخانه نهمین جشنواره بینالمللی فارابی، رئیس جمهوردر این مراسم با تاکید بر اهمیت جایگاه علوم انسانی خاطر نشان کرد: علوم حقوق و سیاست توانست در مذکرات سخت بینالمللی برای ملت ایران موفقیت کسب کند. علوم انسانی سرلوحه همه علوم اعم از مادی و معنوی است. در این زمینه باید دانشجویان را تشویق کنیم و محیط دانشگاهها و تحقیقات را آزاد بگذاریم. این علوم انسانی است که باید جامعه را هدایت کند نه آنکه عدهای در یک اتاق بنشینند و به دنبال هدایت علوم انسانی باشند.
وی در ابتدای سخنان خود تصریح کرد: زیر پا گذاشتن تعهدات و قطعنامه سازمان ملل توسط کاخ سفید؛ پیروزی اخلاق و حقوق است.
دکتر حسن روحانی با تاکید بر اینکه آمریکایی ها در ماههای اخیر هم در مسئله داخلی ایران و هم در برجام متحمل شکست شدند، اظهار کرد: طی یکی دو هفته اخیر آمریکاییها متحمل دو شکست بزرگ شدند. یکی آنجایی بود که آنها خواستند در برابر افکار عمومی جهان بایستند و تعهدات بینالمللی را زیر پا بگذارند؛ اما موفق نشدند.
وی با تاکید بر اینکه تعهدات بینالمللی یا از جنس سیاسی یا از جنس حقوقی یا از جنس اخلاقی هستند که همگی در مجموعه علوم انسانی تعریف میشوند، گفت: آمریکاییها می خواستند در چند روز گذشته تعهد بینالمللی خود در برجام را زیر پای بگذارند، اما دنیا در برابر آنها ایستاد و ما صف مقابل آمریکاییها را مشاهده کردیم و دیدیم که تمام کشورهای جهان و به استثنای یکی دو کشور و یک رژیم منفور، همه یکپارچه در مقابل آمریکا قرار گرفتند.
رئیسجمهوری با بیان اینکه اگر به تعهد و قرارداد احترام گذاشته نشود، باید فاتحه تمدن در جهان خوانده شود، افزود: اگر یک دولت پیوستگی تعهد دولت قبل را زیر پای بگذارد، دیگر هیچ قراردادی منعقد نخواهد شد؛ چراکه اعتمادی باقی نمی ماند؛ اعتماد زمانی باقی می ماند که دولت بعدی به تعهدات دولت پیشین خود متعهد بماند و اگر این اصل برداشته شود سنگ زیربنای روابط جامعه بینالملل به هم ریخته خواهد شد.
روحانی خاطر نشان کرد: خوشحال هستم که حاکمیت کاخ سفید در به هم ریختن تعهدات بینالمللی و زیر پا گذاشتن وفای به عهدو ایستادگی در برابر توافق هفت کشور ناموفق بود؛ این برای بشریت، اخلاق و حقوق یک پیروزی بزرگ محسوب می شود.
وی با بیان اینکه در برجام موفقیتهای بسیاری کسب کردهایم که هیچگاه از بین نخواهد رفت، اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران در برجام به دنیا گفت که یک معضل منطقهای و حتی بینالمللی پای میز مذاکره قابل حل و فصل است.ما ثابت کردیم که پای میز مذاکره گرههای کور بینالمللی قابل باز کردن است. ما همچنین در برجام ثابت کردیم که ایران راستگو است و دشمنان ما دروغ گفتهاند.
وی ادامه داد: طی مذاکراتی و تمام بازرسیهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفته ایران ثابت شد و آژانس نیز که آمریکا در آن عضویت دارد به اجماع آرا پرونده pmd که پرونده مهم و پیچیده از لحاظ فنی، حقوقی و بینالمللی است، خاتمه داد و این به معنای آن است که ایران راست گفته و معاندان ایران دروغ گفتهاند.
رئیسجمهوری تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران در برجام کاری کرد که دنیا بپذیرد ایران حق دارد تحقیق و توسعه در فناوری هستهای که قبلا می گفتند ایران حق آن را ندارد، ادامه دهد.
روحانی با بیان اینکه برخی هنوز ابعاد برجام را لمس نکرده اند، تصریح کرد: برجام آثاری دارد که تا قیامت باقی می ماند. همچنین آثاری دارد که ممکن است از بین برود. در این راستا طی حدود دو سال اجرای برجام درآمدهای کشور از محل فروش نفت و میعانات دو برابر شده که این اثر از بین نخواهد رفت. همچنین صدها مورد سرمایهگذاری خارجی به داخل کشور آمده و به بنگاه اقتصادی، نیروگاه و هواپیما تبدیل شده که از بین نخواهد رفت.
وی با تاکید بر اینکه علوم حقوق و سیاست توانست در مذکرات سخت بینالمللی برای ملت ایران موفقیت کسب کند، گفت: علوم انسانی سرلوحه همه علوم اعم از مادی و معنوی است. در این زمینه باید دانشجویان را تشویق کنیم و محیط دانشگاهها و تحقیقات را آزاد بگذاریم. این علوم انسانی است که باید جامعه را هدایت کند نه آنکه عدهای در یک اتاق بنشینند و به دنبال هدایت علوم انسانی باشند.
رئیسجمهور با بیان اینکه ممکن است در برجام ایراداتی وجود داشته باشد، تصریح کرد: دیپلماتهای ما قراردادی نوشتهاند که ترامپ یک سال خود را به در و دیوار میزند تا آن را برهم بزند اما تاکنون در این زمینه موفق نشده است. این به معنای پیروزی تعهدات بینالمللی و پیروزی حقوق بر دیکتاتوری است؛ آمریکایی ها نتوانستند با استکبار و دیکتاتوری با خود بزرگ بینی خود، افکار عمومی جهان را زیر پا بگذارندکه این یک پیروزی بزرگ برای علوم انسانی محسوب می شود.
روحانی با تاکید براینکه آمریکاییها در مواجهه با مسائل داخلی ایران نیز با شکست مواجه شدند، به اعتراضات اخیر مردم در کشور اشاره و خاطرنشان کرد: عدهای در خیابان به حق یا ناحق اعتراضاتی مطرح می کنند. در این راستا من خواهش می کنم که به مردم احترام بگذارید.
وی همچنین با اشاره به اظهارات اخیر امام جمعه موقت تهران ادامه داد: حال اگر گفته می شود که فردی از سمتی تحریک شده یا دستوراتی داشته یا اینکه جاسوس بوده، بگذارید در یک دادگاه ثالث به این موضوع رسیدگی شود؛ این چه نوع حرف زدنی است که هرکسی که درخیابان حرف می زند یا خس و خاشاک هستند یا گاو و گوساله یا آشغال؟ چرا با توهین بی ادبانه با جامعه خود برخورد می کنید؟ مردم حرف دارند و برای همین به خیابان آمدهاند؛ برخی حرفشان به حق است و برخی نیز از شرایط سوءاستفاده کردند؛ در همه جای دنیا نیز اینگونه است و اگر فردا در لندن و نیویورک نیز تظاهرات شود عدهای پیدا می شوند که شیشهها را می شکنند و چند مغازه را غارت می کنند.
رئیسجمهوری تصریح کرد: نباید همه را به یک چوب برانیم، بلکه باید به ویژه در تریبونهای مقدس دقیق حرف بزنیم؛ چراکه ملت ما ملت بزرگی هستند.
وی با اشاره به اداره ماجرای اعتراضات اخیر در سطح کشور توسط نیروهای امنیتی گفت: اگر اعتراضی بود تمام شد و اگر برخی نیز سوءاستفاده هایی کردند نیروهای امنیتی به خوبی کار را اداره کردند و ماجرا تمام شد، اما از امروز کار جامعه شناسان، روانشانسان اجتماعی اساتید و فرهیختگان حوزه علوم انسانی آغاز شده است و آنها باید مسائل را تحلیل کنند.
روحانی با بیان اینکه اگر خدایی نکرده روزی ارزشهای دینی و ملیمان نزد جوانان کمرنگ شود، مسئولان ، فرهیختگان و دانشگاهیان مقصر هستند، خاطرنشان کرد: علوم انسانی قطبنمای مسائل اجتماعی در کشور است و باید بگذاریم که این قطب نما به درستی کار کند تا به آن نگاه کرده و از آن استفاده کنیم؛ با شعار شمال و جنوب این قطبنما تغییر نمیکند؛ بلکه ما باید به جهت آن نگاه کنیم و با بهرهگیری از آن در مسیر صحیح حرکت نماییم.
رئیسجمهوری در بخشهای دیگری از صحبتهای خود با تاکید بر اهمیت علوم انسانی و تاثیرگذاری این علوم در سایر عرصههای علمی و همچنین حل مشکلات مختلف اظهار کرد: علوم انسانی جایگاه بسیار ارزشمندی دارد و چنانچه که بنا بر این است که اصلاح اداری انجام شود یا برنامهریزی حرکت برای کشور تدوین و یا تحولی در جامعه ایجاد شود، ابتدا باید در حوزه علوم انسانی و فرهنگ جامعه این اتفاق بیفتد.
وی با اشاره به سابقه فیلترینگ در کشور ادامه داد: چنانچه که می خواهیم فضای مجازی برای مردم مفید باشد نیز باید از طریق علوم انسانی در این زمینه اقداماتی انجام دهیم. باید ابتدا فرهنگ استفاده از آن را به جوانان آموزش دهیم و بدانیم که با فیلتر کردن کار درست نمی شود.
روحانی با اشاره به تلاش رژیم گذشته برای جلوگیری از استفاده مردم از رادیو گفت: در رژیم قبل روزی می خواستند کسی رادیو گوش نکند به همین دلیل به جز تنها چند کانال رادیویی سایر کانالها پارازیت داشتند. در این وضعیت آیا رژیم گذشته در پارازیت موفق بود؟ در کشور نیز روزی گفتیم که ماهواره ممنوع است اما آیا با گفتن ما امروز کسی از آن استفاده نمی کند؟ همچنین روزی گفتیم که فضای مجازی بد است اما آیا این فضا اصلاح شد؟
وی تاکید کرد: مردم بیش از ما (مسئولان) یا اگر ما متکبر باشیم، به اندازه ما می فهمند و حق انتخاب دارند؛ نباید آنقدر خود را بزرگ و بلند فرض کنیم بلکه مردم ما بزرگ و فرهیختهاند. اگر در جامعه از ابزاری اشتباه استفاده می شود باید در مورد روشهای صحیح استفاده از آن آموزش داده شود. در این زمینه نیز بار مسئولیت بر دوش علوم انسانی است و فرهیختگان و اساتید و دانشگاهیان باید به میدان بیایند و روش استفاده از ابزارهای مختلف توسط مردم برای رسیدن به مطلوب مورد نظر را آموزش دهند.
روحانی در بخش دیگری از صحبتهای خود در نهمین جشنواره فارابی اظهار کرد: در دورانی علوم انسانی و اسلامی با نوعی مظلومیت و محرومیت مواجه بودند؛ چراکه علوم صنعتی، تجربی و مهندسی با اکتشافات، اختراعات و آثار عملی و زرق و برقی که داشت بسیاری از جوامع را تحت تاثیر خود قرار داده بود و این موضوع تا جایی پیش رفت که در ذهن جوانان ما نیز تاثیر گذاشت و در دورانی گفته می شد که نفرات برتر باید به رشتههای علوم تجربی و مهندسی بروند و سایرین به ناچار در رشتههای علوم انسانی تحصیل کنند.
وی ادامه داد: امروز خوشحال هستم که این دوران بسیار سریع سپری شد و دیگر تردیدی برای کسی وجود نداردکه توسعه کشور بدون رشد و پیشرفت علوم انسانی امکانپذیر نیست. امروز سیاستمداری و سیاست روزی که جایگاهی بسیار تاثیرگذار در سرنوشت یک جامعه دارد و همچنین اقتصاد، حقوق و علوم اجتماعی از جمله رشتههای مهم و تاثیرگذار هستند و چنانچه که مجموعه علوم انسانی در کنار سایر علوم قرار نگیرد، ممکن است علوم دیگر نیز به ضد خود تبدیل شوند.
رئیسجمهوری با تاکید بر اینکه استفاده نادرست از علم حتی می تواند باعث انهدام بشریت شود، خاطر نشان کرد: امروز مشاهده می کنیم که در منطقه ما گروهکهای تروریستی مختلفی از جمله داعش از صنعت و تکنولوژی برای انحراف جامعه و به آشوب کشاندن منطقه استفاده نادرست می کنند.
وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری بر حرام بودن استفاده از سلاحهای کشتار جمعی ادامه داد: اینکه رهبر معظم انقلاب اعلام می کنند که ساخت، نگهداری،انبار و استفاده از سلاح های کشتار جمعی از جمله سلاح هستهای حرام است به این دلیل است که علوم انسانی و اسلامی باید پیشروی علوم دیگر باشد.
روحانی همچنین با تاکید بر اینکه علوم انسانی را نمی توان مهندسی کرد، اظهار کرد: تحول در علوم انسانی با مهندسی درست نمی شود، علوم انسانی با پول و سفارش پیشرفت نمی کند و متحول نمی شود بلکه باید به جای اینگونه مسائل فضای آزاد در اختیار اندیشمندان ودانشمندان قرار داده شود تادر این فضا علامه طباطباییها و مطهریها به وجود بیایند.
رئیسجمهوری با انتقاد از وضعیت آزادی در برخی علوم گفت:ما چارچوبی میگذاریم و می گوییم که اگر چپ یا راست بروی کج رفتهای. در این شرایط چگونه دانشمندان بدون تضارب آرا و نقدو انتقاد و رویارویی دقیق اخلاقی می توانند رشد یابند؟
وی به رسمیت شناختن اختلاف فکری و نظری و ایجاد فضای مناسب نقد و انتقاد از جمله اقدامات موردنیاز برای پیشرفت علوم به ویژه علوم انسانی عنوان کرد و گفت: تفکر انسانها مانند کارخانه ماشین سازی نیست که از یک طرف به آن آهن بدهید و از سمت دیگر ماشین بیرون بیاید؛ باید به تنوع و اختلاف نظر انسانها احترام بگذاریم و بدانیم که اختلاف نظری که در چارچوب نظریه باشد می تواند به وحدت جامعه منجر شود و فشار برای وحدت ماشینی می تواند برای انسجام جامعه خطرناک باشد.
دکتر حسن روحانی پیش از ارائه سخنان خود از تعدادی از برگزیدگان جشنواره با اهدای لوح تقدیر رئیس جمهور و هدایای ویژه تقدیر کرد و پس از این بخش مراسم وزیر علوم از سایر برگزیدگان تقدیر به عمل آورد. فهرست کامل برگزیدگان جشنواره و رتبه و اثر برگزیده را میتوانید اینجا ببینید.
دکتر منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز پیش از سخنان رئیسجمهور در این جلسه در سخنانی اظهار کرد: شکلگیری و تقویت شبکه نخبگان علوم انسانی نه تنها برای گسترش تعاملات علمی داخلی و ارتباط علمی با خارج از کشور سودمند است، بلکه میتواند در برآوردن یک آرزوی مهم دیگر نیز مؤثر باشد و آن ایجاد و رشد فضای امید، آمیخته با نشاط علمی در جامعه است.
وی تصریح کرد: چنین فضایی، فعالیت علمی و پژوهشی جدی و کیفی در دانشگاهها را ممکن میکند و البته از پیامدهای غیرمستقیم آن، میتواند پیدایی گفتوگوی سازمده میان مجریان امور و جامعه به میانجیگری دانشگاه باشد.
وزیر علوم در این مراسم که دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران و جمعی از شخصیتهای برجسته حوزه علوم انسانی و اجتماعی در آن حضور داشتند، افزود: افتخار داریم که نهمین دوره این جشنواره بینالمللی با حضور استادان برتر کشور و پژوهشگران برجسته داخلی و خارجی در حالی برگزار میشود که نهالی که دیروز برای ارتقای علوم انسانی کشور کاشته شد، امروز به درختی پربار تبدیل شده است.
وی افزود: این رویداد سالانه علمی به درستی نام فارابی را بر خود دارد؛ یکی از بزرگترین متفکران ایرانی عزیز که در پی ارائه تصویری از حیات طیبه انسانی بوده و آن را در بستر جامعهای خردمند میخواست و میجست.
غلامی، در بخش دیگری از سخنان خود ابراز خرسندی کرد؛ این جشنواره در طی این سالها به اهدافی چون شناسایی و معرفی استعدادهای برتر در حوزه علوم انسانی و اسلامی؛ معرفی آثار برتر در این حوزه و ترغیب پژوهشگران به کاربردی کردن علوم انسانی از طریق بررسی مسألهها و نیازهای جامعه ایرانی تا حدود زیادی دست یافته است.
وی خاطرنشان کرد: استادان برجسته علوم انسانی کشور نیز همواره با حمایت از این گردهمایی علمی، مدیران و سیاستگذاران را به قدرشناسی و تشویق استعدادهای شایسته و برتر توصیه کرده و در مقاطع مختلف بر این امر تأکید داشتهاند.
وزیر علوم تبیین کارکرد و نقش خطیر و مؤثر علوم انسانی در فرآیند برنامهریزی و سیاستگذاری ملی در زمینههای مختلف و ایجاد فضای مناسب برای حضور فعال علوم انسانی و اجتماعی ایران در تراز جهانی را دو هدف مهم جشنواره بینالمللی فارابی دانست و گفت: در این زمینه اقدامات شایستهای صورت گرفته است و استمرار و افزایش تلاش همکارانم در دانشگاهها و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به تحقق این دو هدف مهمتر یاری رساند.
وی افزود: چنین رویکردی میتواند ضمن آنکه میتواند فضای مقایسهای و رقابتی اثربخشی را در جامعه علمی ایران پدید آورد، بخشی از دغدغهها و مشکلات موجود را، بهخصوص در «عرصه اثربخشی و رعایت اخلاق پژوهش» کاهش دهد. البته واضح است تحقق چنین امر مهمی بدون همکاری مداوم با سایر نهادها و دستگاهها ممکن نیست.
وزیر علوم بر استفاده از ظرفیتهای انجمنعلمی تأکید و عنوان کرد: لازم میدانم دبیرخانه جشنواره بینالمللی فارابی، این نکته را با یاری انجمنهای علمی و معتبر برای دورههای بعد مورد توجه ویژه قرار دهد.
به گفته دکتر غلامی، ثمره برنامهریزی و اثربخشی فعالیت نهادهایی چون دبیرخانه جشنواره بینالمللی فارابی زمانی آشکارتر میشود که از یک سو بر ارتباط میان نسلهای مختلف علوم انسانی ایران و از سوی دیگر تعامل علوم انسانی و اسلامی کشور با مجامع علمی بینالمللی توجه و تمرکز شود.
وی در ادامه با بیان اینکه ضرورت ارتباط میان نسلهای متوالی علوم انسانی در ایران همان قدر اهمیت دارد که احساس و ضرورت ارتباط با نهادهای علمی و معتبر خارج از کشور مهم است، تصریح کرد: تلاش برای تأسیس حلقههای نخبگانی و شبکه نخبگان علوم انسانی که از دوره پیشین جشنواره جدی گرفته شده و متشکل از استادان و محققان برجسته برگزیدگان دورههای مختلف است، میتواند در این چارچوب معنا داشته و اهمیت مضاعفی بیابد.
غلامی در پایان سخنان خود، از تمامی استادان دانشگاهها، برگزیدگان داخلی این دوره، پژوهشگرانی که از خارج از کشور آمده اند، دستاندرکاران دبیرخانه نهمین جشنواره بینالمللی فارابی، حضار و بهخصوص ریاست محترم جمهوری و هیئت همراه سپاسگزاری کرد و افزود: حضور فعالانه در این نشست، بیتردید تشویقی برای خادمان شما در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است تا با انگیزه و توانی بیشتر برای ارتقای جایگاه علم در کشور و نقشآفرینی آن بکوشند.
در ابتدای این مراسم دبیر نهمین جشنواره بینالمللی فارابی با اشاره به اینکه علوم انسانی، سیاستگذار نقاد و دارای مسئولیت اجتماعی است گفت: در علوم انسانی صداهایی وجود دارد که باید شنیده شود اما متاسفانه در بسیاری از مواقع کمتر این اتفاق رخ میدهد، از این رو سرمایه اجتماعی ما در این عرصه دچار برخی چالشهایی شده است.
دکتر حسین میرزایی اظهار داشت: علوم انسانی، علومی سیاستگذار است، علومی که در کنار علوم تکنیکی و مهارتی اصالت خود را دارد ولاجرم مسؤولیت اجتماعی آن مقدم بر تجاری شدگی است و این مسؤولیت و حضور کاربردی و موثر آن میتواند گرههای فروبسته را بیشتر بگشاید.
رئیس پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی با بیان اینکه علوم انسانی و اسلامی لاجرم نقاد است، گفت: علوم انسانی مهمترین خادم ناقد است زیرا پیشگیری کننده است و علاج واقعی را قبل از وقوع طلب میکند.
وی از رئیس جمهور درخواست کرد: تداوم پاسداشت منزلت برگزیدگان از طریق استمرار نهادی و سازمان یافته، تاکید بر استقلال و آزادی دانشگاهی و استقلال نهاد علم برای اثربخشی و لزوم دوری از کمیّت گرایی و حمایت از کیفی گرایی در علوم انسانی را از مواردی دانست که باید مورد توجه قرار گیرد.
دکترمیرزایی در ادامه افزود: لزوم توجه برای جلوگیری از هدر رفتن مغزها در کنار فرار مغزها، اعتماد به جوانان و زنان در ساخت مدیریتی و علمی و سپردن اغلب امور به آنها، بین المللی ترین شدن فضای آموزش و پژوهش در دانشگاهها و لزوم بررسی مراکز تحقیقات مردم نهاد، الزام دستگاههای اجرایی به بهره گیری از دانش و تجربه عالمان و برگزیدگان علوم انسانی کشور بویژه در امر سیاستگذاری و لزوم طراحی گفتوگوی علمی در کشور و حمایت دولت از این فضا از جمله دیدگاهها و دغدغهها برگزیدگان جشنواره فارابی است که به دلیل کمبود زمان امکان ارائه مستقیم آن وجود نداشت و مطالب آنها را در قالب کتابی به عنوان سخنی با رئیس جمهور تقدیم میشود.
وی با رائه گزارشی از وضعیت آثار دریافتی جشنواره نهم تاکید کرد: ۴۲ برگزیده در این جشنواره مورد تجلیل قرار گرفتند که ۱۴ برگزیده در گروه بزرگسالان، ۱۴ برگزیده در گروه جوان و ۶ برگزیده در بخش خارجی این جشنواره هستند.همچنین در این آیین از۲ برگزیده در بخش پیشکسوتان علوم انسانی، ۲ برگزیده در بخش شخصیت های پیشرو ،۱ انجمن علمی برتر ،۱ نشریه علمی پژوهشی برتر، ۱ مترجم و ۱ نظریه پرداز برتر تجلیل شد.
جشنواره بینالمللی فارابی هر ساله با هدف تمهید و تقویت زمینههای مساعد، توجه بلیغ به ضرورت تولید دانش علوم انسانی و انسانی درخور نیازهای جامعه پیشرو اسلامی و ایجاد ظرفیتهای انگیزشی و حمایتی اقبال به پژوهش و نوآوری برگزار میشود.
بسترسازی تولید دانش علوم انسانی و اسلامی، ایجاد نگرش مثبت به علوم انسانی و ضرورتهای استفاده از آن در تبیین پدیدههای انسانی، معرفی نقش علومانسانی در توسعه دانش بشری، مدیریت اجتماع و تمدنسازی در گذشته و اکنون، فرصتسازی برای عرضه نظرات و نقد آنها و تقویت و توسعه ایده بازنگری علوم انسانی در ایران و جهان اسلام، بازنمایی توان علمی ایران و جامعه اسلامی در حوزه علوم انسانی اسلامی و کمک به تبیین اهمیت، کارکرد و نقش مؤثر علوم انسانی در فرایند برنامهریزی و سیاستگذاری ملی و بینالمللی، اهداف کلان و درازمدت این جشنواره را تشکیل میدهد.
اهداف خرد و کوتاهمدت این جشنواره، شامل تمهید شرایط مناسب برای تشویق و هدایت استعدادهای جوان به تحصیل و تحقیق در حوزه علوم انسانی و اسلامی، کمک به کاربردیشدن علوم انسانی از طریق شناسایی مهم ترین مسائل در گستره جامعه ایران و جهان اسلام و شناسایی و معرفی استعدادهای برتر حوزه علوم انسانی و اسلامی جهت بهرهمندی از توان ایشان در فرایند توسعه مرزهای دانش میباشد.
تصاویری از این نشست را اینجا ببینید.
نشانی مطلب در وبگاه چهاردهمین جشنواره بینالمللی فارابی: http://farabiaward.ir/conf14/find-1.95.194.fa.html برگشت به اصل مطلب